Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šumský skončil ve Slovinsku, trápí ho smrt Nelly (†18): Má psychické problémy!

Autor: bko

Tahle cesta nevyšla... Fotbalista Nicolas Šumský se stále potýká s následky tragické autonehody, při které na místě jeho spolujezdkyně zemřela mladá dívka. Záložník, který v pražské Bohemce nedostál pověsti slibného talentu, skončil ve slovinském klubu Gorica. Podle jeho otce za tím stojí psychické problémy.

Oklikou přes Slovinsko se chtěl vrátit do velkého fotbalu a zároveň vydělat nějaké peníze, aby mohl vypomoci rodině kamarádky, která zahynula, zatímco on řídil. "Někdo si myslel, že s fotbalem teď skončím, ale pro mě je jedinou cestou, jak se z toho všeho můžu dostat," vykládal Šumský v létě pro Sport Magazín.

Tým z Gorice patří italské Parmě, která si mohla dvacetiletého záložníka po roce stáhnout. Jenže Šumský ve Slovinsku předčasně skončil. "Po vzájemné domluvě jsme kontrakt ukončili a bude se vracet zpátky do Česka," uvedl pro televizi Nova fotbalistův otec Viktor.

Slzy a trápení. Bolest ze ztráty kamarádky je veliká.
Slzy a trápení. Bolest ze ztráty kamarádky je veliká.

"Je tady varianta, že může být ještě půl roku úplně bez fotbalu," dodal s tím, že problém není v záložníkově fyzickém stavu. Sice se prý stále lečí ze svých zranění, ale hlavním důvodem návratu do Čech byly psychické problémy.

Šumský měl na začátku loňského června vážnou bouračku. V autě zahynula jeho kamarádka, on měl propíchnutou plíci, pneumotorax a polámaná žebra, nohy vyvázly bez škrábnutí. Tvrdí, že si z nehody nic nepamatuje, od soudu odešel s podmínkou na dva roky, pozůstalým má zaplatit odškodné 700 tisíc korun.