Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Výtržnosti v Ostravě i tři týdny po incidentu se Spartou: Baníkovci zmlátili pořadatele!

Autor: red

Správně je nechtěli pustit na stadion, protože z nich táhnul chlast. Jaká na to byla reakce chuligánů Ostravy? Ochranku zbušili tak, že jeden její člen skončil se zraněními v nemocnici.

K bitce u vstupu na Bazaly došlo v sobotu před zápasem se Slováckem (Baník prohrál 0:1) – tedy přesně tři týdny poté, co na stejných tribunách létaly sedačky a dělbuchy. Domácí pořadatelé chtěli dalšímu peklu zabránit a neměli to jednoduché.

Musel na šití

„Nové bezpečnostní opatření na Bazalech se včera očekávaně minuly účinkem,“ píše se na facebooku chuligánů. „Ostravská security nechce pustit kvůli podnapilosti několik fanoušků Baníku, reakce na sebe dlouho nenechala čekat. Security je zbita a jeden člen agentury je po výprasku od Baníkovců vezen do nemocnice,“ chlubí se drze svou omezeností rowdies.

Sparta - Ostrava (květen 2005). Před Davidem Limberským byl terčem urážek na Letné někdejší obránce Baníku Pavel Besta.
Sparta - Ostrava (květen 2005). Před Davidem Limberským byl terčem urážek na Letné někdejší obránce Baníku Pavel Besta.

Mluvčí fotbalové Ostravy incident potvrzuje. „Člen ochranky utrpěl tržné rány a byl převezen do nemocnice na šití,“ říká Jaroslav Baďura a dodává, že opatření učiněná po duelu se Spartou byla dostatečná. „Tomu, že se na vás vrhnou tři čtyři opilí chlapi, nezabráníte.“

Kamery v akci

Radost chuligánů, kteří tupě hlásí »náš svět nezničíte«, však nemusí mít dlouhého trvání. Bitku zachytil kamerový systém a záznam teď studuje policie. „Je konáno trestní řízení. Více nemohu sdělit, aby nebylo ohroženo vyšetřování,“ řekla Blesku policejní mluvčí Gabriela Holčáková.