Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

NECHUTNÉ! Spícího Schumiho žaluje motorkář. Kvůli staré bouračce chce po něm peníze!

Autor: pan

Bojuje o život, ani to však některé lidi neodradí od toho, aby se dovolávali svých podle nich oprávněných práv. Michael Schumacher leží již téměř čtyři měsíce po nehodě na lyžích v kómatu, už brzy však může navzdory svému stavu čelit žalobě.

Událost, která k tomu vedla, se měla odehrát ve španělské Seville, 17. listopadu minulého  roku, tedy zhruba 42 dní před osudným pádem v Alpách.

Schumacher měl dle tvrzení způsobit  dopravní nehodu, když ve vypůjčeném autě srazit motocyklistu, kterému nedal přednost.

Zraněný muž měl utrpět zlomeninu zápěstí, která si vyžádala operaci. Z nehody si údajně odnesl i rozbité hodinky, zničené oblečení včetně helmy a značně poškozený stroj.

Podle místní policie je viníkem Schumacher, jenž ve svém audi A4 nedal přednost motocyklistovi, kterého srazil. K nehodě mohla podle úřadů přispět i špatně osvětlená komunikace (nehoda se stala krátce před 19. hodinou). Právník motocyklisty podal na německou legendu žalobu a žádá po Schumacherovi náhradu škody.

Ani pokud by byl sedminásobný mistr světa shledán vinným z nedbalosti, nemělo by mu podle předběžných informací hrozit vězení, Případné finanční vyrovnání by mělo jít z účtu pojišťovny. Vyjádření zástupců půjčovny se však prozatím získat nepodařilo.

V každém případě, tato záležitost trápí rodinu Michaela Schumachera asi úplně nejméně.

Legenda formule jedna je stále v kómatu
Legenda formule jedna je stále v kómatu