Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Olympijský vítěz z Nagana brankář Čechmánek je na mizině: Dluží 30 milionů!

Autor: ps, pv

Hokejem vydělal kolem čtvrt miliardy korun. Jako podnikatel ale brankář Roman Čechmánek (43) vyhořel a je v platební neschopnosti. Věřitelé od něj chtějí skoro 30 milionů korun! Všechno je u soudu, jak to dopadne?

Krajský soud v Brně minulý týden potvrdil, že slavný gólman, který má i jediné české olympijské zlato z roku 1998, je v úpadku a dostane insolventního správce.

Věřitelé mají u Čechmánka 19 pohledávek ve výši 29 846 158 korun. To ale vůbec nemusí být finální částka. Do 2 měsíců se mohou přihlásit další věřitelé s pohledávkami.

Někdejší brankář NHL u soudu přiznal, že nemá finanční prostředky, aby pohledávky uhradil. Podnikatelsky ztroskotal na malém pivovaru, který se jmenuje po něm. Nepodařila se mu ani přestavba domu v centru Holešova na luxusní byty, jenž koupil za 14 milionů. U bank má navíc dluh 20 milionů, za které ručí svými nemovitostmi.

Proslýchá se, že Čechmánek půjčil miliony právníkovi Milanu Holomkovi, jenž zpronevěřil kolem 400 milionů korun. To mělo poslat olympijského vítěze do kolen.

Tohle je usnesení, které vypovídá o insolvenci uvalenou na Romana Čechmánka.
Tohle je usnesení, které vypovídá o insolvenci uvalenou na Romana Čechmánka.