Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zázračný zvrat v případu Michaela Schumachera: Půjde domů!

Autor: ps

Dlouhých šest měsíců nehybně ležel v komatu. Nikdo nevěděl, co s legendárním pilotem F1 Michaelem Schumacherem (45) bude. Poslední měsíce ale přinesly zlepšení, a teď z kliniky v Lausanne unikla skvělá zpráva – »Schumi« by měl být propuštěn do domácího léčení!

Uplynulo něco málo přes měsíc, kdy byl Schumacher převezen z jednotky intenzivní péče v Grenoblu na rehabilitační kliniku v Lausanne. Zdá se, že dělá velké pokroky, protože už se mluví o tom, jak se bude moci zotavovat doma! Alespoň takto to říkají zdroje blízké nemocnici, kde momentálně pobývá.

Je pochopitelné, že pokud se jeho zdravotní stav zlepšuje, pustí ho domů. Navíc to nebude mít na kliniku daleko, takže jakékoliv komplikace se dají ihned zažehnat.

„Jde to pomalu, ale je to čím dál lepší,“ svěřila se před časem Schumacherova manželka Corinna německému magazínu Neue Post. „Budeme bojovat. Za to, abychom měli co nejvíce šťastných okamžiků našeho společného života.“ Její přání se jí patrně plní.

Takovýto postup vítá také primář rehabilitační nemocnice v Basileji Mark Mader. „Domácí péče je pro rodinu i pacienta náročnější, ale pro Michaela je to ta nejlepší možnost,“ napsaly švýcarské noviny Sonntagsblick.

Převoz Michaela Schumachera byl přísně utajený
Převoz Michaela Schumachera byl přísně utajený