Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rozjeté české plážové volejbalistky Kiki a Maki: Zastavila je otrava jídlem!

Autor: ps

Měly pokračovat ve skvělém tempu, během něhož se na světové beachvolehjbalové scéně vypracovaly do nejužší špičky. Jenže Markétu Slukovou (26), »dvojče« a Kristýny Kolocové (26), postihla nepříjemná nemoc. Dostala otravu z jídla!

Byly připravené na odjezd do zámoří, další etapu Světového okruhu, ale cestu utnuly nepříjemné zdravotní komplikace. „Markéta měla již během bojů ve skupině na minulém turnaji v Haagu příznaky otravy z jídla. Dokonce to chvíli vypadalo, že turnaj vůbec nedokončí,“ napsal americký kouč české dvojice Simon Nausch na stránkách zastupující agentury. Kolocová se Slukovou nakonec v Nizozemsku vybojovaly skvělé čtvrté místo.

Nerozlučná dvojka "Kiki a Maki", české nejúspěšnější volejbalistky
Nerozlučná dvojka "Kiki a Maki", české nejúspěšnější volejbalistky

Nabitý program tak dostává trhlinu, ale trenér to bere s nadhledem. „Už v Haagu jsem se rozhodl, že se z nadcházejícího grandslamu na Long Beach odhlásíme. Udělal sem to i přes to, že holky chtěly jet,“ dodal Nausch, který je rád, že si holky na chvíli odpočinou. Jejich fyzička i psychika dostala v posledních týdnech pořádně zabrat.

Ovšem neznamená to, že si volejbalistky dají nohy na stůl a nebudou nic dělat. Bylo by to špatné, protože v srpnu je opět čeká šňůra turnajů. „Máme tam několik akcí na Grand Slamech, ale taky mistrovství ČR,“ upozornil kouč.