27. července 2014 • 10:59

Königova máma o hvězdě Tour: Když byl malý, porážely ho i holky

Autor: jík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Leopold, Leoš, jak mu říká maminka Ivona Königová. Býval tintítko, které na kole porážely i holky. A teď? Bojovník, který na své první Tour de France předvádí neskutečné výkony. Leo, latinsky lev.



Leopold König (26) začínal v první třídě se stolním tenisem, v páté se vrhl na hokej. Toužil být hokejistou, Jágrem. „Máme dva kluky a chtěli jsme, aby dělali nějaký sport. Aby neinklinovali k drogám, nesklouzli na špatnou cestu. Druhotně se z toho vyvinulo, že je dnes Leo vrcholový sportovec,“ prozrazuje paní Königová.

Jejich kamarád si založil v Moravské Třebové cyklistický klub. Manžel Leopold začal jezdit, rodina jezdila s ním a kluci nenásilně začali závodit. „Ze začátku žádné velké úspěchy neměl. V těch jedenácti letech byl útlý, slabý, porážely ho i holky,“ vzpomíná maminka lídra stáje NetApp-Endura.

Po roce ježdění na horském kole přesedlal Leopold na silničku. Správná volba. „On má lví povahu. Když mu něco nejde, tak se do toho zakousne. Nezačínal s tím, že tím by byl obdarován bohem a všechno mu šlo. Zpětně to vidím jako velkou výhodu, když chtěl dosáhnout úspěchu, musel si to vydřít,“ říká Ivona Königová. vá.

O to líp se jí kouká, jak Leo teď září. „Jsme pyšní

září na něj, na to, že jsme Češi. A máme jednoho malého velkého českého lva – Leopolda,“ usmívá se Ivona Königová. Maminka sedmého muže letošní Tour de France, který ve včerejší časovce obsadil skvělé páté místo.

Königovi se k Leopoldovi dostanou i v depu.
Königovi se k Leopoldovi dostanou i v depu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud