Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Kritizovaný Pavel Čapek přestal komentovat v ČT fotbal. Proč dělá jen studio?

Autor: Tomáš Pokorný

Hmmm... Nad Pavlem Čapkem (56) možná visí Damoklův meč! Také jste si všimli? V nové fotbalové sezoně nekomentoval ještě ani jeden zápas! A to už jich kanál ČT Sport přenášel osmnáct!

Naposledy jsme Čapka slyšeli jako komentátora při zápase o bronz na mistrovství světa v Brazílii. Od té doby ticho!

Jako by si v České televizi vzali k srdci ostrou kritiku, která se objevila během i po světovém šampionátu, a to i ze strany Rady ČT! „Není normální, že někteří diváci raději sledovali utkání na jiných programech,“ zlobil se místopředseda rady René Kühn.

Šéf ČT Sport Jiří Ponikelský své lidi bránil tím, že část diváků zkrátka Čapka nemá ráda – a část zase nemusí Jaromíra Bosáka. „Ale chyby tam jsou a budeme z nich vyvozovat závěry,“ uvedl tehdy.

Až se rozjede Liga mistrů, zase začne

Je tím závěrem Čapkovo stažení z pozice komentátora? Za mikrofonem se neobjevil ani v jednom z deseti duelů Synot ligy, stejně tak nekomentoval žádný ze zápasů českých klubů v pohárové Evropě. Kromě Jaromíra Bosáka dostali přednost Vlastimil Vlášek a hlavně Jiří Štěpán, jehož si diváci oblíbili během MS. Čapek vystupuje výhradně jako moderátor ve studiu.

„Pavel měl za úkol rozjet nový formát fotbalu, který jsme se i pod tlakem diváků rozhodli změnit. Stará se o dramaturgii a moderování,“ zní vysvětlení z úst Ponikelského, který odmítá, že by byl Čapek úmyslně odsunut z pozice komentátora. „Až se naplno rozjede Liga mistrů, zase začne komentovat!“