Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Děsivý tenisový loket Borise Beckera. Má na něm obří bouli!

Autor: pan

Nejde to přehlédnout a není to hezký pohled. Kdo pozoroval v posledních týdnech legendárního Borise Beckera během tréninku se svým svěřencem Novakem Djokovičem, nemohl si nevšimnout obrovské boule na levém lokti německé hvězdy.

Typický tenisový loket, řekli byste. Zarážející je ovšem skutečnost, že se objevuje na levé paži šestinásobného grandslamového vítěze, který hrál pravou rukou včetně jednoručeného bekhendu.

Podle všeho se jedná o zranění, které nemá přímou souvislost s tenisem. Fanoušci si obrovské boule na lokti bývalé světové jedničky všimli i během zápasu prvního kola US Open, kdy Novak Djokovič vyřídil Argentince Diego Schartzmana jasně 6:1, 6:2 a 6:4.

Legenda světového tenisu si však i během posledního grandslamového turnaje roku najde čas na odpočinek. Se svou současnou manželkou Lilly Kerssenbergovou byl si užívá chvíle volna v luxusních restauracích v New Yorku.

Spolu vychovávají čtyřletého syna Amadea, s první ženou má Becker dva syny - dvacetiletého Noaha a o pět let mladšího Eliase. Aby byl výčet potomků tenisové star úplný, s ruskou modelkou má jako následek krátkého flitru čtrnáctiletou dceru Annu.

Boris Becker tenis stále ovládá
Boris Becker tenis stále ovládá

Co je tenisový loket?

Tenisový loket vzniká jako následek jednostranného přetížení ruky, do které se dostane infekce, která způsobuje otoky a bolest. Kromě tenistů se nejčastěji projevuje u manuálně pracujících lidí.

Lečí se fyzioterapií, ve vážnějších případech operací. Rekonvalescence trvá od šesti měsíců do jednoho roku, v devíti z deseti případů dojde k úplnému zotavení do jednoho roku.