Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zraněný cyklista Ježek leží v umělém spánku: Plot mu amputoval prso!

Autor: ps

Stačila jediná chyba v cílové rovince a nejlepší hendikepovaný cyklista světa Jiří Ježek (39) leží v umělém spánku. Po těžkém pádu na mistrovství světa v americkém Greenville mu museli odstranit dvě žebra, utrpěl zlomeninu paže, frakturu zubů a rána mu dokonce amputovala prso!

Na paralympiádě v Londýně 2012 se stal nejúspěšnějším cyklistou v historii Her, dominuje i probíhajícímu Světovému poháru, jenže teď je tohle všechno bezpředmětné. V nemocnici bojuje o život!

„Jirka utrpěl velmi vážná, mnohočetná zranění. Ke kolizi došlo v cílové rovince při hromadném spurtu. Jirka je v péči lékařů a vzhledem k rozsahu zranění byl uveden do umělého spánku,“ cituje server supercycling.cz reprezentačního trenéra Viktora Zapletala. Vzhledem k rozsahu zranění musel být uveden do umělého spánku, jeho stav je vážný.

Lidé z realizačního týmu pak uvedli, jak velkým zraněním musí čelit. „Jirka ve večerních hodinách podstoupil operaci hrudního koše, při které lékaři nemocnice v Greenville mimo jiné museli odstranit dvě rozdrcená žebra a nahradit je implantáty a přišili zpět amputovaný prsní sval,“ stojí v tiskové zprávě. „Další zákroky prozatím museli odložit vzhledem k obavě z možné infekce.“ Nejvážněji má sedminásobný paralympijský vítěz zraněný hrudník, nicméně starosti dělá lékařům i zlomenina pažní kosti a fraktura zubů.

Cyklista Jiří Ježek se jako první handikapovaný jezdec vydal na trať Tour de France. Teď bojuje o život.
Cyklista Jiří Ježek se jako první handikapovaný jezdec vydal na trať Tour de France. Teď bojuje o život.