Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bratr Pistoriuse u soudu: vyvázl bez trestu za zabití a málem přišel o nohy

Autor: iSport.cz

Mají toho společného víc než se zdá. Oscar Pistorius stále čeká na konečný verdikt soudu v případu zastřelení jeho přítelkyně Reevy Steenkampové. Při čtvrtečním jednání paralympijského vítěze podpořil i jeho bratr, který nedávno málem přišel o nohy při autonehodě.

Oscarův starší bratr Carl dorazil k soudnímu líčení na invalidním vozíku s tím, že jeho obě nohy v ortézách trčely vpřed. Nakonec se obě končetiny povedlo lékařům zachránit.

Jeho sourozenec se musel bez nohou učit žít prakticky od začátku svého života. Oscar Pistorius se totiž narodil bez lýtkových kostí a lékaři mu museli pod koleny obě nohy amputovat ve chvíli, kdy mu nebyl ani jeden rok.

Carl Pistorius i na vozíku podporuje bratra Oscara.
Carl Pistorius i na vozíku podporuje bratra Oscara.

Carl Pistorius si přivodil četná zranění minulý měsíc při autonehodě na severu Jihoafrické republiky, když čelně vrazil do protijedoucího vozidla. 29letý Carl si zlomil obě nohy, ruku a utrpěl tržné rány v oblasti srdce, jater. K tomu měl velké potíže s dýcháním, a tak musel strávit dva týdny na jednotce intenzivní péče.

Pro Carla to nebyla první vážná autonehoda v životě. V roce 2008 se s jeho autem srazila žena na motocyklu, která svým zraněním podlehla. Carlovi tak stejně jako jeho bratrovi hrozilo několikaleté vězení, ale loni byl zproštěn všech obvinění.

Nyní Carl doufá, že stejně dopadne i případ jeho bratra.