Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hokejista Hlinka (†42) nevypadal, že si chce vzít život: Co řekl poslední člověk, s nímž mluvil?

Autor: ps

Byl to šok, když se hokejový svět dozvěděl, že si sám vzal život. Všechny to překvapilo, šokovalo. Ale pár hodin před tím, než se hokejista Miroslav Hlinka (†42) oběsil doma na balkoně, to vůbec nevypadalo, že by takový hrůzný čin chtěl spáchat.

Miroslav Hlinka hrál v sezoně 2007/2008 play off české extraligy. Tehdy válel za Spartu. Miroslav Hlinka hrál v sezoně 2007/2008 play off české extraligy. Tehdy válel za Spartu.Foto Michal Beránek (Sport)
Tragická událost se stala v neděli večer. Hlinku našli na balkoně, kolem krku měl provaz. Musel to být šílený pohled! Jenže ještě pár hodin před smrtelným skutkem vypadal úplně normálně.

„Ještě jsem s ním šel na oběd, a pak když jsem se po třech hodinách vrátil domů, už byla u baráku sanitka,“ řekl pro Plus jeden den soused Roman. „Snažili se ho oživovat, ale bohužel neúspěšně.“

Stále zůstává záhadou, proč si Hlinka vzal život. „Musel mít velké problémy, se kterými se nedovedl vyrovnat. Byl to silný člověk, a když ho něco zlomilo, muselo to být opravdu vážné,“ popisoval nevěřícně člověk z Hlinkova okolí.

Přitom se Miro mohl na budoucnost těšit. Dostal práci asistenta trenéra v klubu slovenské extraligy Banské Bystrici. Ve zdejším bytě měl přechodný domov, pobýval tu poslední tři týdny. „Kluky v týmu dobře znám, s některými jsem i hrával. Je tam taková rodinná atmosféra,“ pochvaloval si v dubnu. „Jen doufám, že bude chodit co nejvíce lidí. Vím, že to všechno bude psychicky náročné, ale těším se na tuto spolupráci,“ vyprávěl tehdy.

Hokejový mistr světa Miroslav Hlinka spáchal sebevraždu
Hokejový mistr světa Miroslav Hlinka spáchal sebevraždu