Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Miroslav Hlinka (†42) čelil sérii trestních oznámení exmanželky: Domácí násilí!

Autor: Tomáš Pokorný

Smutné detaily ze soukromého života vyplývají na povrch po sebevraždě hokejového šampióna Miroslava Hlinky (†42). Manželku Mirku (40), s níž se na jaře po 20 letech rozvedl, prý bil!

Mirka, s kterou vychovali syna Michala (21) a dceru Vanessu (14), podala na Hlinku několik trestních oznámení.

„V prosinci 2013 se soudní cestou domáhala vyloučení manžela z užívání rodinného domu a přístupu do něj,“ řekl Novému Času mluvčí trenčínského soudu Roman Tarabus. Soud ještě v ten den vydal předběžné opatření. Důvoden bylo podezření, že se bývalý český i slovenský reprezentant a mistr světa z roku 2002 dopouštěl násilí na manželce. „Napovídaly tomu lékařské zprávy i fotografie,“ dodal Tarabus.

O tom, že Hlinka manželku bil, svědčí i policejní záznamy. „Během dvou let přijala policie dvě trestní oznámení,“ potvrdil policejní mluvčí Pavol Kudlička.

Je pravděpodobné, že rodinné konflikty se na Hlinkově psychice podepsaly natolik, že se v neděli odhodlal k sebevraždě. Poprvé k ní podle blízkých neměl daleko loni 23. prosince. Chtěl skočit ze skály, ale zachránila ho právě Mirka. Ta teď ale nechce exmanžela očerňovat. „Navzdory všemu byl a vždy bude mou životní láskou,“ řekla Novému Času.

Nicméně Hlinka si po rozvodu plánoval nový život. Stal se asistentem trenéra v Banské Bystrici a znovu se zamiloval – do letušky Zuzany (36). Právě jí a rodičům zanechal v ubytovně, kde se oběsil, dopis na rozloučenou. Podle zdrojů slovenských médií dokonce se Zuzanou čekali dítě!