Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pohřeb reprezentanta Hlinky (†42): Jeho tátu museli podpírat

Autor: ps

Rozhodl se ukončit svůj život. Natáhl si provaz na balkoně v bytě v Banské Bystrici a oběsil se. Dnes měl hokejový mistr světa z roku 2002 Miroslav Hlinka († 42) v Trenčíně pohřeb. Za zavřenými dveřmi se s ním loučila rodina, kamarádi a nejbližší přátelé. Jeho otce dokonce museli celou dobu podpírat.

Smuteční síň v trenčínském krematoriu je zaplněna do posledního místa. S Hlinkou se přišlo rozloučit tolik lidí, že v zástupech stojí před vchodovými dveřmi. Kromě otce, který synovu smrt velmi těžce nese a při obřadu ho museli podpírat, byli na pohřbu také přítelkyně Zuzana, syn Michal a také zeť Braňo Jánoš. Bývalá manželka nepřišla.

Hlinkova přítelkyně Zuzana přinesla věnec z rudých růží.Foto cas.sk

Před vstupem do místa, které je zalité slzami, stála fotografie Hlinky, u které byl velký kříž. Sešlo se mnoho známých tváří, se zpožděním z Prahy dorazil také Mirův bratranec Jaroslav Hlinka, jenž v současné době obléká dres pražské Sparty.

„Stále jsem z toho, co se stalo, v šoku. Mira si budu pamatovat jako skvělého hokejistu a hlavně výborného člověka. Byl to bavič, který vždycky zapadnul do kolektivu,“ klopil zrak bývalý kouč slovenské reprezentace František Hossa.

Poslední rozloučení s Miroslavem Hlinkou proběhlo v trenčínském krematoriu.
Poslední rozloučení s Miroslavem Hlinkou proběhlo v trenčínském krematoriu.