Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Petr Čech se učil od bubeníka z Nirvany! Gólman Chelsea se jako jediný dostal do šatny Foo Fighters

Autor: ps

Do šatny americké kapely Foo Fighters se nedostane jen tak někdo. Až na Petra Čecha (32)! Brankář Chelsea, kterého kouč Mourinho posadil v anglickém klubu na lavičku, se zapeklitou situací neužírá. Naopak! Baví se po svém, spolu s fotografem Ondřejem Pýchou nahlédl do zákulisí koncertu, kde okukoval bubeníky.

Populární americká skupina vystoupila při otevíracím ceremoniálu Invictus Games, což jsou sportovní hry pro vojáky, kteří skončili na vozíčku. Slavnostní akci v Londýně moderoval princ Harry, zúčastnila se ho téměř celá královská rodina a za oponou byl také český brankář Petr Čech!

Ojedinělou šanci si milovník hudby a především dunících bubnů nemohl nechat . Navíc se setkal se svým »hudebním idolem« Davem Grohlem, který se proslavil v nejslavnější kapele 90. let – Nirvaně. Po smrti Kurta Cobaina  si Grohl založil vlastní kapelu Foo Fighters – jednu z nejpopulárnějších skupin současné hudební scény.

Petr Čech na tréninku Chelsea
Petr Čech na tréninku Chelsea

„Co říkáte na tenhle obrázek?“ pochlubil se fotkou na Twitteru Čech. V zákulisí velkolepé parády strávil dvě hodiny. Asi se naladil tématem, které zvládl nafotit ještě v létě při pobytu v Česku, kdy pro zastupující agenturu Sport Invest nafotil s několika dalšími sportovci kalendář. Vněm ho uvidíme sedět s paličkami za bubny. Autorem kalendáře je již zmiňovaný Ondřej Pýcha, Čechův kamarád a jeden z nejvyhledávanějších českých fotografů.

Snad se tedy Petr Čech něco přiučil, protože kdo ví, jednou se bude muset přeorientovat právě na tuto hudební disciplínu a vyměnit rukavice za paličky.