Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Povzbuzení pro Schumachera: Jeho syn je vicemistr světa!

Autor: ps

Táta by z něho měl radost! V jedné ruce kytici, v druhé velký pohár. Jen to šampaňské, kterého si na stupních vítězů užíval jeho táta, musel kvůli věku oželet. Mick Schumacher (15), syn legendárního pilota Michaela (45), se stal vicemistrem světa v závodech motokár!

Přestože jeho táta ležel půl roku na smrtelné posteli a po nehodě na lyžích se stále dává dohromady, Schumacherova rodina se snaží žít naplno. A jako by jim léčící se Michael v domácí péči dodával sílu a hnal je životem dopředu!

Před necelým měsícem se Michaelova žena Corinna podruhé od manželova pádu na lyžích ukázala na veřejnosti. Teď jeho syn Mick udivoval za volantem motokáry. Na světovém šampionátu ve Francii bral druhé místo, stal se vicemistrem světa! S úsměvem se postavil na »bednu« a pózoval po tátově vzoru.

Italský sportovní deník Gazetta dello Sport pak mladého »Schumiho« vyzpovídal. „Samozřejmě jsem pyšný na to, co jsem dokázal, ale ještě jsem neskončil. Je to pro mě sice důležitý výsledek, jenže já chci být světový šampion,“ zdůraznil své cíle Mick, který řídil malou formuli s číslem 102 a přezdívkou Mick Junior.

Tenhle mladík má o své budoucnosti jasno. Půjde v otcových šlépějích a zkusí být jako on. „Tohle je pro mě stále začátek kariéry," tvrdí sebevědomě.

Michael Schumacher byl propuštěn z kliniky v Lausanne. V rehabilitaci po vážném zranění hlavy bude pokračovat doma
Michael Schumacher byl propuštěn z kliniky v Lausanne. V rehabilitaci po vážném zranění hlavy bude pokračovat doma