Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Z exreprezentanta Šmicera je hoteliér: Kolik milionů vrazil do hotelů?

Autor: nem

Vypravit děti do školy, zapinkat si golfíček, jít na večeři s ženuškou Pavlínou, doma si otevřít lahvinku Bordeaux. Takhle myslele na zadní kolečka exreprezentant Vladimír Šmicer (41), který si k tomu všemu koupil za miliony hotel v Mariánských Lázních.

O věčně usměvavém fotbalovém internacionálovi si můžete myslet, co chcete. Nicméně vyhrál Ligu mistrů s Liverpoolem a ani ve Francii nekopal jen tak za pár »krejcarů«. A kde ty stamiliony má?  

Českým fotbalistům se zhusta přihodí, že prachy v potu tváře vydělané za kariéru probendí. Nahází je do silikonových dekoltů zlatokopek, do blikajících bedýnek, či do kapes pijavic, které se na jejich úspěch přisají.

Modla fotbalové Slavie »Šmíca« však vložil 4,4 milionu korun do dvou hotelů v Mariánských Lázních a ví, že tahle investice ho nenechá zahynout. Má je tam jako v nedobytném hradě. Jíst, pít, a spát se zkrátka bude vždycky.

„Hotely fungují a prosperují a pro mě tohle podnikání znamená finanční svobodu. Nemusím se ohlížet jinam. Vím, že nejsem vázaný na to, že bych si musel vydělávat fotbalem,“ povídá exmanažer reprezentace a momentálně internacionál na volné noze.

Ovšem v sobotu svým sešívaným v Edenu proti Spartě nepomůže ani z ochozu. Letí do chrámu Anfiled Road na řece Mersey mačkat palce bývalým parťákům z Liverpoolu, s nímž v roce 2005 vyhrál Ligu mistrů.

„Slavia to bude mít těžké, ale já budu na jiném městském derby v Anglii. Reds hrají s Evertonem,“ usmívá se Šmicer. Co by neletěl tam, kde si uměl dobře investované miliony vydělat?

Slavnostní nástup: kapitán hostí Mark O´Neill, hlavní rozhodčí Pavlín Jirků, kapitán domácích Vladimír Šmicer
Slavnostní nástup: kapitán hostí Mark O´Neill, hlavní rozhodčí Pavlín Jirků, kapitán domácích Vladimír Šmicer