Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Fanoušek Baníku, který házel sedačky po policistech: Dal jsem si kořalku a choval se jako blbec!

Autor: red

Byl jedním z těch, kdo v březnu stál na tribuně baníkovského stadionu, řádil jako utržený a házel po těžkooděncích sedačky. Josef (39) z Ostravy, jeden z chuligánů, dnes u soudu vyfasoval za bezhlavé chování trest. Díky tomu, že žádného z policistů netrefil, odešel ze soudní síně s podmínkou a dvouletým zákazem vstupu na fotbal.

V minulosti netrestaný Josef chodil na fotbal od dětství. „V posledních letech jsem s sebou pravidelně bral syna (12). Ten ale na Spartu jít nemohl, a tak jsem vyrazil s kamarády. Dal jsem si pár piv a panáků,“ popisoval Josef předzápasovou přípravu ostravského fanouška. „Když do našeho sektoru přišli policisté, chytil jsem tři poničené sedačky, které ležely na zemi, a hodil je směrem k policistům. Naštěstí jsem nikoho nezranil,“ řekl Blesku muž, jenž v současné době pracuje jako zedník v Německu.

Sám na zápase dostal od jiného fanouška lavicí přes obličej. Kromě očí plných slzeného plynu jej navíc do zadku dvakrát kousnul policejní pes.

Policie výtržníka kontaktovala až v červenci. Za útok na úřední osobu a výtržnictví mu hrozilo 6 let vězení. Josef se ke všemu doznal, dokonce se zřekl i obhájce. „Vždy jsem takové chování na stadionech odsuzoval. Bohužel jsem se nechal strhnout davem,“ litoval svého činu.

Způsobenou škodu 1800 korun městu Ostrava Josef sám uhradil. Soudkyně mu za jeho chování napařila 8 měsíců ve věznici s podmínečným odkladem na 18 měsíců. Navíc vyfasoval dvouletý zákaz vstupu na fotbalové stadiony. „To víte, že mě nejvíce mrzí ten zákaz, ale za chyby se platí,“ dodal Josef.