Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

První trénink potomka slavného bombarďáka: Barošův syn kope ve Slavii!

Autor: Petr Němec

Gólmani všech zemí, třeste se! Bombarďák Milan Baroš (32) dal na fotbal svého synka Patrika (5). Bývalý šutér nároďáku přivedl staršího potomka na první trénink. Ale budete se divit kam!

Táta, který individuálně ladí operované koleno, se do konce sezony upsal ostravskému Baníku, ale synka přivedl do Slavie. Proč? Inu proto, že rodinka momentálně přebývá v Praze.

Slavia v létě prahla po otci Milanovi, jenže ten jí dal košem. Tak má »aspoň« pokračovatele rodinné dynastie. „Malý már rád míč a moc ho to baví. To je to hlavní,“ pověděl Blesku Milan Baroš. Nerad slyší otřepané pořekadlo o jablku a o stromu. „Žádné předpovědi po mě nechtějte, já jsem rád, že něco dělá,“ usmál se. Vodí kluka na fotbal jako každý jiný táta. Jenže ve Vršovicích vědí, že tohle není jen tak nějaký tatík…

Hřiště za Edenem bylo svědkem premiéry malého »Baryho«. Dostal od tatínka rady, pomazlil se, vzal láhev s pitím a v oranžových kopačkách vyrazil mezi ostatní špunty.

Šlo mu to jako z partesu! Šéftrenér sešívaných přípravek na něj pěl samou chválu. „Chtěli jsme ho zkusit se staršími, ale ti už jsou spolu dva roky, tak jsme zůstali u mladších. V tomhle věku je nejdůležitější radost ze hry a tu Patrik má velkou. Byl to jeho první trénink, je šikovný a moc se nám líbí,“ povídal včera Přemysl Jakl. „Má u sebe velký vzor. Milan na něj kouká a on se kouká, jestli se táta kouká,“ dodal s úsměvem.

Jakl je prvním koučem následovníka slavného Baroše. Možná si za patnáct let bude moci s hrdostí v hlase říct: „Toho jsem piplal já, a teď je v Liverpoolu jako byl Milan!“

Bývalý reprezentant se zapojil i do tréninkových příprav.
Bývalý reprezentant se zapojil i do tréninkových příprav.