Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Disciplinárka trestala Nedvěda. Po výhře Juventusu vletěl k sudím!

Autor: Petr Němec, Blesk

Furia Ceca se zase jednou předvedla! Pavel Nedvěd (42), který se má stát prezidentem Juventusu, dostal v Itálii flastr v přepočtu 140 000 korun za urážku rozhodčího. Dokonce vletěl do jeho šatny!

Pro svůj klub by česká legenda Nedvěd rozkrájel sám sebe. Sudího Daniele Orsata (38) po víkendovém zápase Serie A v Bergamu seřval tak, že by si od něho pes kůrku nevzal.

Bianconeri na hřišti Atalanty vyhráli v suchém triku 3:0 (sudí písknul penaltu, kterou ale domácí zahodili, poměr žlutých karet činil 2:3) a Nedvěd přesto podle italských médií vletěl do kabiny sudích. Orsatovi vynadal do bezvědomí, ovšem raději ani nedomýšlet, jak by dopadl, kdyby Juventus prohrál…

Zůstává tajemstvím jakými »lichotkami« nejlepší český fotbalista všech dob nešťastníka s píšťalkou zahrnul, nicméně předseda italské ligové disciplinárky vynesl ortel. „Došlo ke slovnímu napadení rozhodčího v šatně. Pan Nedvěd zaplatí pokutu pět tisíc eur,“ oznámil soudce Gianpaolo Tosel.

Jistě, že o peníze zase až tolik nekráčí. Grande Paolo si za kariéru vydělal přes dvě miliardy, takže nějakých 140 000 kroun vzal čert, ale ostudy si uřízl slušnou porci.

Média pod Apeninami a někteří činovníci turínského megaklubu už ho pasovali na příštího prezidenta »Staré dámy« po Andreovi Agnellim (má jít šéfovat automobilce Ferrari) a tahle divoká kauza by mu mohla pocuchat kádrový profil…

Amoky umí

Nedvěd byl horká hlava i jako hráč. Když se mu zdálo, že ho někdo natírá, vybouchl. Zřejmě nejslavnější je jeho amok z roku 2005. Tenkrát Pavel úmyslně prošlápl kotník Begovi z Janova a když byl vyloučen, dupnul na nohu i rozhodčímu. Dostal za to distanc na pět zápasů!

Pavel Nedvěd s manželkou Ivanou a svými dětmi po posledním zápase za Juventus
Pavel Nedvěd s manželkou Ivanou a svými dětmi po posledním zápase za Juventus