Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

VIDEO: Tragická oslava gólu. Hráč v Indii udělal salto a zemřel

Autor: pta

Gólová radost se rychle změnila ve velký smutek. Fotbalista regionální indické ligy Peter Biaksangzuala zemřel poté, co v úterý nezvládl oslavu svého gólu. Při saltu dopadl nešťastně na záda a způsobil si vážná zranění. Na jejich následky v neděli ráno zemřel.

Pohotová dorážka po přímém kopu si zasloužila oslavit. Biaksangzuala dorazil míč do branky a vyrovnal za Bethlehem Vengthlang proti Chanmari West na 1:1.

Na trávníku se třiadvacetiletý hráč pokusil o dvojité salto. Závěr jeho akrobatické vložky však měl tragické následky. „Pokoušel se napodobit Miroslava Kloseho, ale na konci se mu to nepovedlo,“ citovala indická média jednoho z očitých svědků.

Oslava ve stylu slavného německého kanonýra rychle nabrala tragický rozměr. Kolem mladého hráče se okamžitě seběhli ostatní, ale místo jásání bylo brzy jasné, že je něco špatně. Biaksangzualu okamžitě odvezli do nejbližší nemocnice, kde lékaři po vyšetřeních zjistili, že si při pádu poškodil míchu.

Jeho stav zůstal vážný a na konci týdne boj o svůj život na jednotce intenzivní péče prohrál. „Byl to velmi talentovaný hráč. Jeho smrt přišla jako velký šok,“ reagoval Lalnghinglova Hmar, šéf místní fotbalové asociace.

Úmrtí mladého záložníka poznamenalo údajně i jeden zápas nově vzniklé indické Superligy, která se snaží prorazit ve světě a zlákala nejen bývalé hvězdy z Evropy, ale i osm českých fotbalistů. Na Biaksangzualovu počest drželi hráči z elitní soutěže minutu ticha.

VIDEO | Podívejte se na tragickou oslavu gólu