Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Báječná bilance tenistky Kvitové: Sto milionů v kapse!

Autor: om

Tři turnajové tituly včetně Wimbledonu a výdělek skoro 98 milionů korun. To je báječná letošní bilance tenistky Petry Kvitové (24). V Singapuru na Turnaji mistryň si polepší, to je jisté.

Petru Kvitovou čeká zítra od 15 hodin vstup do turnaje nejlepších osmi tenistek letošního roku s Polkou Radwaňskou. Na akci dotované v přepočtu sto čtyřiceti miliony korun se po prvním pinknutí do míčku přehoupne v letošních výdělcích přes stomilionovou hranici.

Jen za účast hráčky inkasují 2,8 milionu. Petra klidně může překonat i svůj rekordní rok 2011, kdy vydělala v korunách 103 milionů.

Co jí ale stále bude v životopisu chybět, je post světové jedničky. První Serenu Williams přeskočit nemůže, i kdyby turnaj stejně jako v roce 2011 vyhrála.

Mimochodem, vítězka si přijde na sumu kolem 40 milionů korun – záleží, zda vyhraje vše i ve skupině. Utrácet může hned na místě, vždyť i sobotní losování skupin proběhlo v obrovské nákupní galerii. „Obchoďáků je tu spousta, jeden hned vedle hotelu,“ vyprávěla v rozhovoru pro lidovky.cz.

Ven ale chodí minimálně. „Tak blízko rovníku jsem snad ještě nebyla. Je to tady pěkná »prádelna«, navíc každou chvíli sprchne. Jsem ráda, že se bude hrát v klimatizované hale,“ dodala.

Kolik si osm tenistek bojujících na Turnaji mistryň letos vydělalo? Podívejte se v GALERII

Serena Williams letos vydělala ze všech tenistek nejvíc - 145954377 korun.
Serena Williams letos vydělala ze všech tenistek nejvíc - 145954377 korun.