Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodiče poprvé promluvili! Co jim Hlinka napsal v dopise smrti?

Autor: ps

Uteklo už pět týdnů od hrůzné zprávy, že si slovenský hokejový mistr světa Miroslav Hlinka (†42) vzal život. A až teď jeho rodiče poprvé promluvili. Svěřili se, co stálo v dopise, který jim zanechal na rozloučenou.

Rodiče Miroslav a Zlatica se stále nemohou vzpamatovat z toho, že je jejich syn tak náhle a navždy opustil. Oběsil se na ubytovně v Banské Bystrici, kde působil jako asistent trenéra místního extraligového týmu.

Vše se snažil vysvětlit svým nejbližším ve dvou dopisech (jeden patřil rodičům, druhý přítelkyni Zuzaně Kundrátové). Otci a matce se podle deníku Plus Jeden Den vyznal z toho, co ho trápilo, detaily ale prozradit nechtěli. Ukázali pouze závěrečná slova:

Mamí, tatí, segra…
…dávejte na sebe pozor
a buďte v kontaktu se Zuzkou.
Udělejte to kvůli mně, plánovali
jsme spolu rodinu i budoucnost.
No, dnešek všechno mění. Každý má jisté
hranice, energie a síly…
Děkuji, Váš Miro

Máma Zlatica se zhroutila, ani na pohřeb nemohla přijít. Nezvládla by ho. Otec Miroslav za pomocí druhých do obřadní síně přišel, ale byl úplně na dně. Oba doufají, že bolest v jejich srdcích časem zmizí. „Zatím nevstřebávám nic. Vůbec nevnímám, co se děje okolo, stále jen vidím policajty, jak u nás v ten den zvonili,“ mluvila tiše vyřízená máma.

Vzpomínala, jak Miro přišel před půl rokem domů s igelitkou, že má na základně policejního nařízení zákaz vstupu do svého domu. „Často jsme sedávali v kuchyni. Tehdy povídal, že nic nechtěl, jen děti… Ale jinak se se svými problémy nesvěřoval. Jen jednou zašel k nám do ložnice, kde nám řekl, abychom na jeho pohřeb nechodili v černém. Ptala jsem se, co to povídá? Zkoušela jsem s ním mluvit, ale uzavřel se do sebe. Všechno v sobě dusil. Pak nám rukou, čistým písmem, nechal dopis na rozloučenou,“ stále nevěřila Hlinkova matka.

Rodiče si nechali pro sebe, proč už Hlinka nechtěl být na tomto světě. Možná se svěřili jeho přítelkyni Zuzaně, která netušila, proč se Miro zabil. „Své trápení mi nesvěřil. V dopise jsem se dočetla, že mě nadevše miluje i spoustu dalších věcí, které jsme společně prožili. Prý si všechny vzpomínky bere sebou,“ prozradila sklíčená blondýnka.

Otec Miroslava Hlinky je úplně zdrcený.
Otec Miroslava Hlinky je úplně zdrcený.