Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Sparťanská ostuda očima reportéra Blesku: Začalo to zapálenou šálou Sparty!

Autor: zal

Chlubí se sloganem Sparta on tour. Místo toho by měli vozit nápis Idioti na cestách. Letenští fanoušci se zase předvedli. Chybělo opravdu málo a mač Evropské ligy v Bratislavě se nedohrál.

Na počátku všeho byla hořící sparťanská šála v sektoru příznivců Slovanu – to do půle chybělo zhruba 10 minut. Tisícihlavý kotel Sparty tak rozzuřila, že na pod ním stojící pořadatelskou službu začaly pršet vylomené sedačky.

Pak se ale část chuligánů rozhodla využít toho, že od fanoušků domácích je na stařičkém a naprosto nevyhovujícím stadionu Pasienky dělí jen dva mizerné ploty. Navíc jen spojené umělými páskami! Diváci sedící za nimi okamžitě pochopili, že je zle, a začali utíkat.

Sparťani se brzy prolomili skrz horní část plotů a hnali se na příznivce Slovanu. Zarážející je, že pořadatelská služba vše sledovala zcela bez zájmu z plochy a obě skupiny chuligánů v tu chvíli nedělilo vůbec nic!

Krvechtiví rváči Sparty a Slovanu se střetli na tribuně za střídačkami. Na stadionu stále nebyl nikdo, kdo by zakročil. Část vyděšených diváků ze strachu přelezla plot na plochu a právě po nich vystartovaly policejní jednotky, které s velkým (asi sedmiminutovým) zpožděním naklusaly na hřiště. Až poté se policie začala zabývat tím, co se děje na tribuně.

Rozhodčí zápas přerušil tři minuty před koncem poločasu, hráči utekli k hlavní tribuně a dlouho se nevědělo, jestli se bude ještě hrát. Nakonec se pod výhrůžkou ukončení mače v případě dalších výtržností po 40minutové pauze pokračovalo. Nicméně i poté došlo na tribunách během druhého poločasu ke dvěma rvačkám. Oficíři ale už byli shovívaví a nechali Spartu vyhrát 3:0.

Hooligans Sparty se pustili na tribuně do šarvátek se slovenskými protivníky
Hooligans Sparty se pustili na tribuně do šarvátek se slovenskými protivníky