Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kvitová dostala v Singapuru cenu útěchy... A ŠEST milionů k tomu

Autor: as

Žádný triumf, žádných 47 milionů, žádná cena. I když, tenistka Petra Kvitová (24) po propadáku na Turnaji mistryň přece jednu trofej dostala. Za přínos tenisu mimo kurt...

Chtěla být přínosem hlavně na dvorci. Malovala si, jak se stejně jako před třemi roky pomazlí s blyštivým pohárem a do kufru si pak přibalí broušenou vázu pro vítězku. Jenže v Singapuru jí vyšel jediný zápas se Šarapovovou, včera dostala nařezáno od Dánky Wozniacké. „Nesedlo mi to, ona byla lepší. Jsem ráda, že jsem tu alespoň porazila Marii,“ řekla.

A tak v Asii »nafasovala« jinou trofej - Diamond Aces Award od WTA za přínos a propagaci tenisu mimo kurt za rok 2014. Cenu udělovanou od roku 1995 získala jako první Češka, poslední dva roky patřila Bělorusce Azarenkové. „Už nejsem jenom nějaká holka z Fulneku. Jsem grandslamová šampionka a v takové pozici bych měla tenisu pomoct. Dělám to ráda,“ citoval Kvitovou server iDnes.

Nicméně Singapur jí nepřinesl jen tento blyštivý talíř. Má spoustu zážitků z exotické destinace, získala 370 bodů do žebříčku a na konto jí připlulo 6,2 milionu korun. Příjemný výlet.