Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Olympionici se loučili se zlatou Rezkovou-Hübnerovou (†64): Špotáková zardžovala slzy

Autor: zal

Patří mezi legendy českého sportu. A legendy se s ní přišly i rozloučit. Výškařka Miloslava Rezková-Hübnerová (†64), olympijská vítězka z Mexika 1968, minulé pondělí podlehla rakovině. Dnes se s ní nejbližší rozloučili ve strašnickém krematoriu.

Jsou šampioni, kteří upadnou v zapomnění. Mezi ty ale bývalá skokanka do výšky rozhodně nepatřila. Vždyť atletikou stále žila, pracovala na pražském Olympu, a pozorně sledovala své následovníky.

I proto ji přišla na poslední cestu vyprovodit nejen rodina, ale také zástupy sportovních hvězd minulosti i přítomnosti. Nechyběla Věra Čáslavská, která stejně jako Miloslava Rezková zářila na Hrách v Mexiku, své sbohem řekla koulařka Helena Fibingerová, která svou dávnou kamarádku do posledních dní navštěvovala, kytici pod fotografii a zlaté medaile z olympiády a mistrovství Evropy položila oštěpařská královna Barbora Špotáková.

Bohaté řady bývalých úspěšných olympioniků doplnily i dvě tváře známé hlavně z televizních obrazovek – herec Zdeněk Srstka, jenž závodil na OH v Římě 1960 jako vzpěrač, a zpěvák Richard Tesařík ze skupiny Yo Yo Band.

„Byla to nejen skvělá atletka a olympijská vítězka, ale hlavně vzácná žena, která rozdávala kolem sebe radost,“ vzpomněl na Miloslavu Rezkovou šéf české atletiky Libor Varhaník.

Poslední rozloučení s atletkou Miroslavou Rezkovou-Hübnerovou probělo ve strašnickém krematoriu.
Poslední rozloučení s atletkou Miroslavou Rezkovou-Hübnerovou probělo ve strašnickém krematoriu.