Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Záhadná smrt Petružálkovy modelky Netolické (†26): Spálili tělo bez obřadu?

Autor: ps, anv

Ze životní katastrofy se hokejista Jakub Petružálek (29) jen těžko vzpamatovává a po smrti přítelkyně modelky Kateřiny Netolické (†26) dokonce předčasně ukončil angažmá v ruském Jekatěrinburgu. Rodina prý ani nezařizovala pohřeb, tělo bylo údajně spáleno bez obřadu.

Kompletní výsledky pitvy ještě nejsou známy, přesto bylo tělo TOP modelky Netolické vydáno v úterý. Podle informací Blesku ho převezli z Litvínova do kladenského krematoria, kde mělo být ve středu spáleno. Kremace údajně proběhla bez obřadu.

„Tam si pak někdo z rodiny převzal popel od pohřební služby,“ prozradil Blesku zdroj z Litvínova. Pohřební služba se odmítla vyjádřit s tím, že jde o osobní informace, které nemohou podávat.

Netolická, kterou našel její bratr minulou neděli v litvínovském bytě bez známek života ležet ve vaně, byla ve světě brána za žádanou modelku. Dokonce se stala tváří několika významných módních firem. Tím ale její aktivity nekončily. Ač se zdála jako křehká dívka, byla pořádně od rány. Probojovala se totiž až na mistrovství světa v kickboxu! A právě tohle se jí mohlo stát osudné.

Dovolená v Dubaji.
Dovolená v Dubaji.

Josef Bajko (47), trenér Kateřiny, pro německý deník Bild řekl: „Trénovala i šestkrát týdně. Chtěla také v den, co zemřela, ale zavolala mi, že se cítí unavená.“ Tvrdá příprava i psychické vytížení se mohly podepsat na smrti Kateřiny.

„Její organismus dostal poslední týdny před úmrtím kvůli tréninku určitě pořádně zabrat. Prostě byl přetížený, mohlo jí selhat srdce. Bohužel se to stává i mladým lidem,“ nastínil Blesku pravděpodobnou verzi příčiny smrti Netolické Zdeněk Schwarz (51), ředitel pražské záchranky.