Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Drsná náhoda! Po prudkém nadhozu bojuje kriketista o ŽIVOT

Autor: jaj, ČTK

Kriket by neměl být sport, při kterém jde o život... Ale realita je jiná. Australan Phil Hughes utrpěl vážné zranění hlavy, když pětadvacetiletého reprezentanta zasáhl v úterním utkání nadhazovač soupeře míčkem přímo do hlavy. Od zranění ho neuchránila ani helma. Hughes už se podrobil operaci a v kritickém stavu bojuje v nemocnici o život.

Nešťastný moment se odehrál během utkání výběru Jižní Austrálie proti Novému Jižnímu Walesu. Domácí pálkař Hughes byl zasažen odpalem Seana Abbotta přímo do hlavy. Chvíli po obrovské ráně, která letěla rychlostí 145 km/h spadl nekontrolovaně na zem.

Vyděšení diváci na stadionu v Sydney sledovali, jak záchranáři zhruba čtyřicet minut oživovali zraněného Hughese přímo na hřišti. Odtud byl v kómatu převezen letecky do nemocnice, kde putoval okamžitě na operační sál. V současné době leží na jednotce intenzivní péče a bojuje o život, stále je v kritickém stavu.

"Výsledek operace bude znám ze jeden či dva dny," uvedl v prohlášení Tim Nielsen, ředitel Hughesova týmu South Australia. Zbytek utkání s mužstvem Sheffield Shield byl zrušen.

Na Twitteru se to teď hemží povzbuzujícími zprávami na adresu zraněného hráče. „Naše myšlenky a modlitby jsou s Philipem Hughesem. Myslíme také na jeho rodinu, spoluhráče a přátele z australské kriketové rodiny,“ vzkázal šéf australského kriketového svazu.

VIDEO | Po této ráně Phil Hughes bojuje o život