Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Hokejista Petružálek překonává smrt své Kateřiny (†26): První trénink v Litvínově!

Autor: vba, ps

Osmnáct dní po smrti své přítelkyně Kateřiny Netolické (†26) našel konečně chuť na hokej. Jakub Petružálek (29) se po odchodu z ruského Jekatěrinburgu poprvé zapojil do přípravy extraligového Litvínova.

Netolická, úspěšná topmodelka a kickboxerka, která s Petružálkem žila zhruba pět let, byla 9. listopadu nalezena mrtvá za stále nejasných okolností. Reprezentační hokejista kvůli tomu ihned ukončil působení v Jekatěrinburgu a z KHL zamířil domů do rodného Litvínova. Smlouvu s klubem sice Petružálek podepíše až večer, dopoledne se už ale s Vervou zapojil do tréninku.

A na ledě to vypadalo, jako by v týmu působil už dlouho. Tu poklábosil s kustodem u mantinelu, tu se se spoluhráči poplácal hokejkou, a pak bezchybně zakončoval přesilovkové vzorce. V tváři se jevil plně soustředěný na hru, smích se mu na ústech neukázal. Jediným, čím se od ostatních lišil, byla jeho zářivě bílá helma z Jekatěrinburgu s číslem 88.

To je ale jeho jediná vzpomínka na Rusko. Na dálném východě, navíc pouze s jediným krajanem brankářem Jakubem Kovářem v kabině, by se ve volném čase užíral. Lukrativní zahraniční angažmá proto raději vyměnil za možnost být své rodině nablízku...

Ani během debat se spoluhráči nebylo Petružálkovi do smíchu.
Ani během debat se spoluhráči nebylo Petružálkovi do smíchu.