Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

První slova Navrátilové po svatbě: Byla jsem vyděšená!

Autor: ps

Má 18 titulů na tenisových grandslamech, ale ten osobní vyhrála teprve v pondělí. Legenda Martina Navrátilová (58) si vzala o 16 let mladší Rusku Julii Lemigovou. Po obřadu vypadaly šťastně, ale… „Byla jsem z toho vyděšená,“ přiznala rodačka z Prahy.

S překvapivou zprávou přispěchala stanice BBC, pro kterou zamilované a čerstvě oddané dámy poprvé promluvily. „Jsem trošku vyplašená, zároveň ale cítím úlevu,“ přiznala na kameru Navrátilová. „V osmapadesáti letech je to pro mě obrovská čest. Poprvé jsem se vdala!“ vyprávěla, když se jí do očí vytryskly slzy.

Svatba s milovanou ženou, s níž Martina žije šest let, proběhla v New Yorku. O ruku ji požádala letos v září během tenisového US Open. Překvapivě vytasila prsten v živém televizním vysílání! Poté sklidila dlouhý ohromující potlesk.

„Když přede mě natáhla ruku a ukázala prstýnek, byla jsem okouzlená. Doufám, že tato událost pomůže dalším homosexuálním rodinám, aby se daly dohromady a legálně uzavřely svazek jako my,“ vyprávěla nadšená Julia.

Martina Navrátilová žádá na US Open o ruku svoji přítelkyni Julii Lemingovovou
Martina Navrátilová žádá na US Open o ruku svoji přítelkyni Julii Lemingovovou