Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mourinho i Čech pomáhali Štěpánkovi: Noha mi nefunguje, smutní tenista

Autor: pan, ČTK

Je velkým kamarádem Petra Čecha a svojí nákloností k Chelsea se nijak netají. Blízký vztah k českému gólmanovi a londýnskému klubu teď Radek Štěpánek také náležitě využil. Zraněnou pravou nohu, která ho už několik týdnů trápí, si nechal vyšetřit právě v sídle současného lídra Premier League.

Výsledky však šestatřicetiletému tenistovi radost neudělaly. "Pravá noha mi přestala fungovat, jak by měla, atrofovaly mi svaly. Díky Petrovi (Čechovi) a Josému Mourinhovi jsem mohl absolvovat testy přímo u nich na Chelsea, ale bohužel ty výsledky nejsou úplně ideální," smutní dvojnásobný daviscupový vítěz.

Radek Štěpánek v tréninkovém centru ChelseaFoto facebook.com

Právě zranění nohy tak neumožní rodákovi z Karviné zúčastnit se úvodního grandslamového turnaje sezony Australian Open ani Hopmanově poháru, na kterém měl hrát po boku Lucie Šafářové.

"Noha funguje vlastně jen na 50 procent, byl by obrovský risk nastoupit s tím na kurt. Mohlo by se mi něco utrhnout nebo by to tělo kompenzovalo jinak. Bohužel to pro mě znamená, že se musím odhlásit jak z Hopman Cupu, což mě strašně moc mrzí kvůli Lucce, ale nenastoupím ani na Australian Open," dodal Štěpánek.

Že by však přišel o březnový daviscupový duel s Austrálií, to český bojovník vylučuje. "Začátek docvičování nohy absolvuju v Praze pod vedením Pavla Koláře, pak až budu na nějakých 90 procentech, budu pokračovat na Floridě i s Petrem Kordou. Dělám to i proto, abych byl co nejlíp připravený na Davis Cup, který je na začátku března, proto bych nerad riskoval, aby se mi do té doby něco stalo. Proto taky pouštím tu Austrálii," vysvětlil.