Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Popeláři, kamioňák, pilot, doktor, hasič... Sparťané si splnili dětské sny!

Autor: Ondřej Michálek

Sparťani nechali prostřednictvím kalendáře nahlédnout do svých dětských představ. Nafotili se v zaměstnáních, o kterých se jim zdávalo.

„Jako kluk jsem na popeláře koukal z balkonu. Hrozně se mi líbilo, jak jezdí vzadu venku na voze,“ popisuje stoper Jakub Brabec původ jeho klukovského snu.

Splněné přání

Při focení kalendáře Sparty si ho splnil. „Zajezdil jsem si vzadu i vpředu v kabině. Byla to paráda!“ vzpomíná na akci, do které šli s Pavlem Kadeřábkem a Evou Kubešovou naplno.

Doktor. Bořku Dočkalovi by doktorský plášť slušel! Fešnou sestřu mu dělá Markéta Ringelová, pacienta Michal Breznaník
Doktor. Bořku Dočkalovi by doktorský plášť slušel! Fešnou sestřu mu dělá Markéta Ringelová, pacienta Michal Breznaník

„Jednu chvíli blbli v popelnici, až ji zvrhli,“ popsal Vlastimil Vacek, který kalendář nafotil. „Bylo dva dny před důležitým zápasem a lekl jsem se pořádně! Naštěstí byli v pohodě. Musím pochválit všechny, šli do toho se zaujetím a mnohdy se do těch fotek promítla i jejich invence.“

U některých jde najít souvislost s jejich rolí na hřišti. Vácha, Kováč i Mareček hasí na hřišti průšvihy - v náplni práce mají, aby jejich brána nebyla v ohni střel. Lukáš Vácha to má i v genech, focení proběhlo v hasičárně, kde pracuje jeho táta Bohumil.

V hlavní roli Vácha a Krteček. Sparťané fotili kalendář
Video se připravuje ...

Krásné ráno!

Kadeřábek s Brabcem hází v obraně soupeřovy útočníky do smetí. „Já vynáším koš i doma, většinou mi to smrdí méně než přítelkyni,“ usmívá se Brabec.

Popelářská profese se zhusta odbývá velmi brzy ráno. Jak je na tom se vstáváním? „Když mě čeká něco hezkého, jsem ranní ptáče.“

Tak ať je takových dnů v roce 2015 co nejvíc!