Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Jak zemřela Petružálkova přítelkyně Netolická (†26): Cizí zavinění bylo vyloučeno

Autor: pan

Devátý listopad letošního roku se do života českého hokejisty Jakuba Petružálka zapsal tím nejsmutnějším písmem. Jeho přítelkyně, modelka a kickboxerka Kateřina Netolická, byla nalezena ve vaně litvínovského bytu mrtvá. Příčina její smrti byla dlouho nejasná. Nově zveřejněné výsledky pitvy prozatím prozradily, že šestadvacetiletá dívka zemřela bez cizího zavinění.

Krásná brunetka se věnovala celé řady aktivit, mezi které patřil i fyzicky velmi náročný kickbox. Právě vyčerpání organismu mohlo podle spekulací stát za nečekaným sklonem mladé ženy.

Josef Bajko (47), trenér Kateřiny, pro německý deník Bild řekl: „Trénovala i šestkrát týdně. Chtěla také v den, co zemřela, ale zavolala mi, že se cítí unavená.“

„Její organismus dostal poslední týdny před úmrtím kvůli tréninku určitě pořádně zabrat. Prostě byl přetížený, mohlo jí selhat srdce. Bohužel se to stává i mladým lidem,“ nastínil pravděpodobnou verzi příčiny smrti Netolické Zdeněk Schwarz (51), ředitel pražské záchranky.

Její přítel a český hokejový reprezentant ihned po smrti své přítelkyně ukončil angažmá v ruském Jekatěrinburku a vrátil se za rodinou do Česka, aby byl svým nejbližším nablízku. V současné době obléká devětadvacetiletý hráč dres Litvínova, za který bojuje v české extralize.