Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Návrat do éry Lendla a spol. Nadalovy retro trenýrky chválí celý svět

Autor: pan

Vzpomínáte na památné zápasy Ivana Lendla, Stefana Edberga, Borise Beckera a dalších hrdinů osmdesátých a devadesátých let? Pak si také jistě vybavíte kraťasy, ve kterých tenisoví hrdinové své doby hráli. Na Australian Open se po jejich stopách vydala současná hvězda - Rafael Nadal.

Světová trojka byla proslulá svými šortkami pod kolena, teď jsou však fanoušci svědky výrazné změny. Rodák z Mallorky na své soupeře vlétl s hodně zkrácenými šortkami, které připomínají hvězdy minulosti.

K retro oděvu Španěla se vyjádřila i celá řada tenistů a tenistek v čele s Andy Murraym či Caroline Wozniackou i některá zahraničních média. Objevují se dokonce názory, že trend známý z dob Johna McEnroa a spol. se brzy dostane do kurzu a Nadala budou následovat další tenisté.

VIDEO: Rafael Nadal v souboji s Dudi Selou

Zahraniční média si všímají faktu, že Nadal s postupujícím věkem svoji spodní část oděvu postupně zkracuje. Je pravdou, že v počátcích své kariéry se prezentoval se šortkami sahající téměř až ke kotníkům, postupem času se však spotřeba materiálu na tuto část Španělova oděvu snižuje.

"Cítím se velmi pohodlně, kratší trenýrky mi dávají pocit svěžesti. Už minulý rok jsem šortky trošku zkrátil, letos znovu. Nemůžu si na to stěžovat," říká světová trojka, která na Australian Open postoupila už do 4. kola.

"Austrálie je země plná radosti a veselých lidí. Nabíjí mě pozitivní energií, proto jsem zvolil i barevné triko a čelenku, k tomuto turnaji se to prostě hodí," uzavírá Rafa.

Šťastný a vyčerpaný. Rafael Nadal se na postup ve druhém kole Australian Open pořádně nadřel
Šťastný a vyčerpaný. Rafael Nadal se na postup ve druhém kole Australian Open pořádně nadřel