Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Berdychův táta měl u televize nervy: Myslel jsem, že se mi ten koncert zdá!

Autor: ps,

Nastavil si budík, na začátku zápasu trochu klimbal, ale pak ho koncert syna Tomáše Berdycha (29) na Australian Open dokonale probudil. Martin (62), otec nejlepšího českého tenisty, držel ve čtyři ráno palce doma u televize.

Berdychův otec nemohl dospat, máma se chystala do práce. Tak vypadalo dění během čtvrtfinále prvního majoru sezony v podobě rodičů Tomáše Berdycha. Synovo vynikající představení proti světové trojce Rafaelu Nadalovi je pohladilo na duši.

„Vstal jsem ve čtyři. Ještě jsem maličko schrupl a pak jsem si už ve stavu zcela vědomém myslel, že to, co vidím, se mi zdá,“ popisoval Blesku Berdych starší průběh brzkých úterních hodin v domě ve Valašském Meziříčí.

Tomáš vymetal s Nadalem kurt, nedal mu šanci. Španělovi navíc ve druhém setu nadělil »kanára«! „První dva sety, to byl fakt klukův koncert. Vyháněl Nadala podáním z krutu, hrál nesmírně čisté údery, moc se mi to líbilo. Pardon, nám. Samozřejmě to všechno u televize sledovala i Hanka, moje manželka. Ale měla to pekelně těžké.

Ptáte se proč? Jako každý běžný člověk musela do práce. „Když šlo do tuhého, už se musela chystat. Ale poslouchala z koupelny, ze šatny, bylo to drama. V závěru však musela pryč. Hned, jak se dohrálo, informoval jsem ji po telefonu,“ smál se Berdych starší, který si také rád pinkne do míčku.

„Tomáš se mi někdy směje, že hraju víc než on. Něco na tom bude, jsem důchodce, takže mám času dost,“ kýval hlavou táta, jenž s manželkou netrpělivě vyhlíží čtvrteční semifinále s Britem Murraym. „Tom nás určitě do Austrálie pozve, ale my dobře víme, že bychom mu mohli přinést smůlu. V minulosti už se tak stalo. Naplánujeme spíše cestu do Kalifornie a na Floridu, teď zůstaneme doma. Ostatně já mám v sobotu turnaj ve Zlíně,“ dodal Martin Berdych s úsměvem.

Je to tam! Český tenista Tomáš Berdych po výhře nad Rafaelem Nadalem ve čtvrtfinále Australian Open
Je to tam! Český tenista Tomáš Berdych po výhře nad Rafaelem Nadalem ve čtvrtfinále Australian Open