Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

V Plzni oplakávají ztrátu hokejového srdcaře: Zemřel Strakův otec (†67)!

Autor: ps

Plzeň ztratila obrovskou osobnost! Ve věku 67 let zemřel Václav Straka (†67), otec jednoho z největších českých hokejistů Martina Straky. Včera podlehl následkům dlouhé těžké nemoci.

Obrovský plzeňský patriot vychoval syny Martina a Michala, které přivedl k hokeji. Oba to milujícímu tátovi, jenž jim obětoval veškerý volný čas, vrátili tím, že léta váleli jako profesionálové.

Michal odehrál 619 zápasů v extralize a 3 v nároďáku, teď stojí na lavičce plzeňského týmu jako hlavní kouč. Martin válel 15 sezon v nejslavnější lize světa NHL, má zlato z olympiády v Naganu a řadí se k našim největším legendám.

Straka starší se během svého života věnoval především mládeži. Působil v Plzni, ale také v klubu HC Meteor Třemošná, kde byl jedním ze zakládajících členů. Jeho rukama prošlo několik známých extraligových hokejistů.

Vedení Škodovky připravilo pro fanoušky a všechny, kdo se chce s hokejovým srdcařem rozloučit, pietní místo v prostoru před místním zimním stadionem. V pátek 30. ledna bude od půl čtvrté možno zapálit svíčku.

Témata:  smrtstrakaotecsporthokej Sport na Heureka.cz