Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Sagan inspiroval Belgičany k sexistické reklamě. Unie ji zakázala

Autor: Patrik Vacek

Nedají si pokoj. Pořadatelé belgického cyklistického závodu ve městě Harelbeke lákají diváky nevhodným způsobem. Po okolí vylepili plakáty, kde se ruka závodníka natahuje po zadečku hostesky s nadzvednutou sukní. Mezinárodní cyklistická unie sexistickou reklamu zakázala.

Organizátoři se inspirovali loňským vítězem závodu v Harelbeku Peterem Saganem. Slovák totiž před dvěma lety zmáčkl zadek hostesce, když dávala tradiční polibek nejlepšímu jezdci závodu Kolem Flander.

Fotka vyvolala pobouření a dívka byla z jeho činu znechucena. „Najednou jsem ucítila jeho ruku. Nečekala jsem to. Hned jsem si uvědomila, co se stalo, a byla jsem fakt vystrašená. Chtěla jsem se otočit a jednu mu střelit, ale to by vše ještě zhoršilo,“ řekla tehdy blondýnka Maya. Sagan jí pak jako omluvu dal pugét růží.

V Harelbeku si na incident vzpomněli a ve stejném duchu nechali vytvořit i nešťastné plakáty, které trapný moment připomínají. Není to poprvé, kdy byli káráni za nevhodnou reklamu. V roce 2011 v propagačních letácích využili modelku Gaëlle Diazovou.

Sexy Belgičanka leží nahá v trávě a po zádech jí jezdí malí cyklisté. Loni zase fanoušky lákali plakátem, kde žena v cyklistickém dresu jede na kole sestaveném ze tří žen.

Nevhodná reklama inspirovaná Saganem musela být stažena
Nevhodná reklama inspirovaná Saganem musela být stažena