Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

S Jágrem v New Jersey pořádně zametli: Ani mu nepoděkovali!

Autor: as

Tohle si nezasloužil! Rok a půl je drží nad vodou, pak ale vedení hokejového týmu New Jersey pošle živoucí legendu Jaromíra Jágra (43) kamsi k »nuzákům« na Floridu. A ani mu za jeho služby nikdo nepoděkoval!

Neřekl to sice natvrdo, ale bylo poznat, že je hodně rozladěný. Jágr nečekal, že z Ďábla se stane zrovna Panterem. „Co můžu dělat? Mám podepsanou smlouvu, někdo si mě koupil a může si se mnou dělat, co chce. To je NHL. Prostě byznys, jsem jako zboží,“ povzdychl si v rozhovoru pro isport.cz. Je zřejmé, že odchod na Floridu, která je momentálně také mimo pozice pro play off, mu dvakrát nevoní...

Jenže vybírat si nemohl, Lou Lamoriello rozhodl za něj. Dvě nabídky hráčů z draftu pro něj byly lákavou protihodnotou. „Nikdy není snadné vyměnit hráče, ale vyměnit takovou osobnost, to je ještě složitější,“ řekl boss Ďáblů v telekonferenci s novináři. To byla snad jediná věta, v níž slavnou »68« ocenil. Žádné fráze typu: »Děkujeme Jaromírovi za jeho odvedené služby«. Ani v oficiální tiskové zprávě nezaznělo slůvko díků. Lautr nic!

Jaromír Jágr se přesouvá na slunnou Floridu
Jaromír Jágr se přesouvá na slunnou Floridu

A fanoušci se už dohadují, zda se Devils Jágra nezbavili s radostí. Koneckonců útočníkovy stesky posledních dnů, kdy lamentoval nad svojí bídnou herní vytížeností a v podstatě prosil o výměnu, se klubovému vedení asi moc příjemně neposlouchaly.

Místo vysněného klubu kalibru Montrealu, Pittsburghu či Rangers tak (za trest?) skončil na Floridě. Zametli s ním jako s póvlem! „Všechno v životě má svůj důvod, všechno nás posouvá dál – i to, o čem si myslíme, že je špatné,“ zmínil Jágr před časem své krédo. Na Floridě se bude snažit potvrdit jeho platnost.