Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hotovo! Auto Evy Samkové bylo vydraženo za 300 tisíc, snowboard za 9,5 tisíce!

Autor: ps

Senzace! Auto i prkno zlaté olympijské hrdinky ze Soči Evy Samkové (21) jsou vydraženy. Poslední nabídkou za Toyotu Aygo byla částka 300 tisíc korun. Její snowboard nové generace od firmy ROCKET SNOWBOARDS přišel nového majitele na 9,5 tisíce.

Olympijská šampionka Eva Samková nevěděla, co od aukce čekat, ale nakonec ve spolupráci s Blesk.cz jí podle neoficiálních informací dražba celkem vynesla 309 500 korun, které půjdou na neslyšící snowboardisty a na její snowboardové kempy. „Jsem nadšená!“ přiznala pro Blesk.cz.

Klíčky od jejího auta, kterým se vozila celý rok po olympijských hrách, převezme významný podnikatel Zdeněk Stejskal, který má mnoho aktivit (nyní zhruba v 6 firmách). Mezi ty hlavní patří vydavatelská činnost v Tempus Libri a marketingová mediální práce ve firmě Dorland. Zaslal poslední nabídku ve výši 300 tisíc korun.

„Vzhledem k tomu, že vím, jak to při aukcích chodí, jsem čekal hlavně na její závěr. Měl jsem kliku, že to nakonec vyšlo na mě,“ smál se šťastný výherce Toyoty Aygo. Dobře ví, jak s bílým autíčkem naloží. „Zkusím najít nějaký vhodný dětský domov,“ řekl velkoryse s tím, že až ho najde, sám ho tam doveze.

Zajímavě se vyvíjela také aukce o snowboard Evy Samkové nové generace značky ROCKET SNOWBOARDS. Cílovou částku jako poslední poslal Peter Herchel, který pracuje v nadnárodní firmě Circon. Ta ve spolupráci s Microsoftem rozšiřuje RP systém, vyvíjí vlastní věci, které poté implementuje zákazníkům.

„Pracoval jsem, sledoval aukci a měl jsem načasované, kdy pošlu SMS zprávu. Udělal jsem to na konci, ale bál jsem se, jestli projde, protože jsem v zahraničí. Jak je vidět, tak se to podařilo,“ vyprávěl spokojený majitel snowboardu. „Vím, komu ho věnuji, ale bude to dárek, tak to nebudu prozrazovat,“ dodal tajemně.