Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sex v kostele?! Českého hokejistu nachytali Slováci ve zpovědnici

Autor: bko

Jeho výstřelky a průšvihy by už vydaly na knížku. A kontroverzní český hokejista Lukáš Říha (34), který si už v kariéře odpykal dvouletý trest za dopingový (drogový) nález, ji možná jednou i napíše. Zatím poslední kapitolou bude jeho nedobrovolný konec ve slovenském Martinu.

Říha, který odehrál několik sezon v české extralize za Litvínov, posledních pár let působil v Polsku a na Slovensku. Jak sám říká, Martin je jeho srdcový klub. A hokejový bouřlivák, který se rád napije, dokázal všude pobláznit fanoušky.

Pak ale na jaře roku 2012 přišel zásadní úlet. V polské Osvětimi mu v play off antidopingová kontrola odhalila v těle zakázanou látku. A přišel dvouletý distanc. „Měl jsem narozeniny, byl jsem na diskotéce a uletěl jsem. Vzal jsem si látku, která mi měla navodit zábavu. Na antidopingové kontrole mi ji pak za čas našli. Udělal jsem hloupost, to se nemělo stát,“ vzpomíná Říha pro slovenský deník Plus jeden den.

Dva roky trestu trénoval děti a „mlátil se do hlavy, jaký je hlupák.“ Ani návrat mu nevyšel podle představ, zkomplikovalo mu ho zranění a na začátku letošního roku přišel další vyhazov z Martina. Tentokrát ještě podivuhodnější… Může za něj nařknutí, že měl sex v kostele.

„Neříkám, že se tam nic nestalo, ale určitě to nebyly žádné radovánky,“ popisuje Říha incident, který se odehrál v prosinci ve Vrútkách, odkud pochází jeho přítelkyně Iva. „Nebyl jsem opilý, ani jsem tam nechtěl vyvádět. Přiznávám, měli jsme k sobě blízko, byli jsme tam sami, zavřeli jsme se do zpovědnice a tam se líbali,“ pokračuje.

Přítelkyně mu prý seděla na klíně, když v tom je nachytala „jedna babka“. „K ničemu jinému tak ani dojít nestačilo. Ta starší paní křičela, přiběhli tam další lidé. Přítelkyně dostala od nějakého chlapa facku, na místo přijela i policie. Nic vážného se nestalo, vždyť jsme tam netočili porno, ani si to nerozdávali na tři doby,“ ještě dnes se Říha diví nad reakcemi místních lidí.

Nejvíc ho prý ale zklamalo, že celá aféra přišla na přetřes až po měsíci a půl. „Do té doby mě brali úplně normálně. Pak však najednou vypukla panika a začala se na mě házet špína. Kdybych stokrát řekl pravdu, někdo bude pořád chtít slyšet jen lež,“ stěžuje si magnet na průšvihy Lukáš Říha, který sezonu dohrál v Detve, které pomohl k vítězství v první slovenské lize.