Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Češky vs. Francouzky: Vyberte nejkrásnější tenistku víkendové bitvy

Autor: pan

České tenistky nastoupí k semifinálové fedcupové bitvě proti Francouzkám v pozici jasných favoritek. Nejlepší hráčka soupeřek Alize Cornetová je totiž v žebříčku až za všemi čtyřmi nominovanými domácími tenistkami. Přesto nečeká Kvitovou a spol. v ostravské ČEZ Aréně o nadcházejícím víkendu nic jednoduchého. 

Strach jde především z francouzské dvojky Caroline Garciaové, která se prezentuje vynikající formou, otazník naopak visí nad českou jedničkou Petrou Kvitovou. Pokud bude rodačka z Bílovce do sobotních dvouher nominována, zahraje si soutěžní zápas po měsíci.

Nehrající kapitán Petr Pála však má z čeho vybírat. Kromě Petry Kvitové mohou do zápasu naskočit dvanáctá hráčka planety Karolína Plíšková, o místo hůře postavená Lucie Šafářová či třiadvacátá tenistka světa Barbora Strýcová.

Roli jedničky v týmu Amélie Mauresmové plní 28. hráčka na žebříčku Alize Cornetová, jen o místo za ní je Caroline Garciaová, trojkou pak je Kristina Mladenovičová, které patří 58. příčka. Kvartet doplňuje Pauline Paementierová, 84. tenistka světa. 

Dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová vidí největší hrozbu právě v Garciaové. "V žebříčku ze soupeřek není úplně nejvýš, je jejich dvojka, ale v hale tady na tom rychlém povrchu jí to bude hodně vyhovovat. Hrála jsem s ní loni, a to předvedla výborný tenis. Výborně servíruje, což je v hale nebezpečné, to bude to nejtěžší. Ale role favoritek se určitě nezříkáme," ujišťuje.

Podívejte se na všechny aktérky víkendové bitvy a vyberte tu  nejsympatičtější.

Petra Kvitová odpovídá na otázky novinářů
Petra Kvitová odpovídá na otázky novinářů