Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tátovi pro radost! Syn Michaela Schumachera slaví životní triumf

Autor: pan, ČTK

Ten nejlepší lék dostal Michael Schumacher od svého syna Micka. Teprve šestnáctiletý mladík totiž oslavil v sobotu svůj životní úspěch, když získal titul Nováčka roku. Do včerejšího závodu Formule 4 přitom vyrazil až z devatenácté pozice, odvážnou jízdou si však dojel pro deváté místo a dva body do celkového pořadí. To mu s přehledem stačilo na největší vítězství jeho krátké závodnické kariéry.

Syn sedminásobného mistra světa do této doby závodil pod dívčím jménem své matky Betsch, v současné době se již v startovním poli objevuje pod jménem slavného otce. A vede si skvěle. Podle názorů řady expertů se z něho může stát vynikající závodník.

Mick Schumacher přestoupil do formule 4 po loňské sezoně, v níž se stal vicemistrem světa v motokárách. Seriál formule 4 spadá pod Mezinárodní automobilovou federaci (FIA) a pro mladé jezdce je mezistupněm mezi motokárami a finančně náročnější formulí 3.

Šampionát mladých nadějí bude v německém Oscherslebenu pokračovat na okruzích ve Spa a Hockenheimu. Nick Schumacher tak bude mít možnost znovu ukázat, že po svém otci zdědil mimořádné závodnické dovednosti.

Otec šestnáctiletého Nicka a osmnáctileté dcery Gina-Marii Michael Schumacher bojuje od 29. prosince 2013 stále s následky těžkého pádu při lyžování v Alpách. Německá legenda byla několik měsíců v kómatu, v současné době se zotavuje ve svém sídle na břehu Ženevského jezera.



Nick Schumacher zdědil po otci předpoklady pro špičkového závodníka
Nick Schumacher zdědil po otci předpoklady pro špičkového závodníka