Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Než zemřeš, prožiješ peklo, vyhrožuje psychopat tenistce Halepové

Autor: pan

Není výjimkou, že slavní sportovci často čelí výhružkám psychopatů či zhrzených sázkařů. To, co však zažívá v posledních měsících rumunská tenistka Simona Halepová, už je dost za hranou. Narušený fanoušek totiž světové trojce vyhrožuje mučením a následnou smrtí.

Podle informací serveru tennis-arena. cz vyvolalo agresivní jednání šíleného příznivce nepravdivá zpráva o tom, že se třiadvacetiletá tenistka provdala. To psychopata rozdráždilo natolik, že tenisku zaplavil výhružnými zprávami na twitteru.

Policie už totožnost narušeného muže zná. Údajně se jedná se o Dána Jespera Andreassea. Rumunská tenistka hrála na turnaji ve Stuttgartu (prohrála v semifinále s Wozniackou) a její zápasy byly pod pečlivým dohledem bezpečnostních složek.

Dle názorů odborníků je Andreassen psychicky nemocný a velmi nebezpečný člověk, který je schopen své výhružky uskutečnit. Halepová obdržela od Dána kromě twitterových zpráv i desítky SMS vzkazů. "Než zemřeš, prožiješ peklo," častoval například šílenec tenistku.

Tím však zdaleka neskončil. Šestačtyřicetiletý muž se prezentoval i na videu, kde pojídá ve velkém pálivé chilli papričky Jalepaňo, které na "počest" Halepové přejmenoval na Halepeňo.

"Je pravděpodobné, že ho ranila zpráva o údajně svatbě tenistky a to vyvolalo paranoidní žárlivost. Je to druh určité posedlosti, říká pro server prosport.ro psycholog Claudiu Ganciu.

Halepová potřebuje na turnajích ochranu, o tom není sporu. Jinak se může přihodit to, co Selešové", říká další z psychologů Tudorel B. Butoi-Severin, dávající za příklad napadení americké tenistky Moniky Selešové narušeným fanouškem v roce 1993.