Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Manželka Saláka reaguje na kritiku Holečka: Ať jde do brány on, hned zítra!

Autor: ps

Situace v českém brankovišti je na mistrovství světa kritická! Na gólmany se snesla vlna kritiky, která vygradovala výroky Jiřího Holečka. Jenže na svého muže si nenechá sáhnout manželka Alexandera Saláka Michaela. Na Twitteru se do legendy opřela!

Přesto, že po prvním kole play off NHL vypadl Ondřej Pavelec a přijel na světový šampionát, kouč Vladimír Růžička určil českou jedničkou Alexandera Saláka . Ten ale za 88. minut v bráně inkasoval sedm gólů a bez řečí přenechal místo jedničce Winnipegu.

Nejsledovanější pozice v týmu je zatím velkým zklamáním, což odborníci nemohli přehlédnout. „Salák dostal za čtyři třetiny sedm gólů, co k tomu dodat?“ pustil se do hráče Novosibirsku Holeček v rozhovoru pro idnes.cz. „Pavelec chyboval proti Kanadě a je na 17. místě hodnocení mezi brankáři,“ krčil rameny.

Tyto ostré, ale pravdivé výroky nenechaly klidnou Michaelu Salák. Ta se na sociální síti do legendárního gólmana opřela. „A já bych postavila do brány pana Holečka! A to hned zítra,“ napsala na Twitteru s vysmátým smajlíkem.

Obrana Čechů hoří, statistiky jsou do nebe volající. Čtrnáct branek za 3 zápasy, to je opravdu příliš! „Ve srovnání s jinými brankáři jsou naši průměrní,“ pokračuje Holeček, k němuž se přidává také Dominik Hašek . „Výkony nebyly ideální a myslím, že tam byly góly, které se daly chytat,“ říká hrdina ze zlatého Nagana.

Obě hokejové ikony se ale shodují na tom, že chytat za tak děravou obranou není žádná legrace. „Základní vinu bych neviděl v gólmanech, ale v celé defenzivní činnosti,“ myslí si.

A koho by poslali mezi tři tyče do zítřejšího zápasu proti Francii (16:15)? „Podle mě to bude Pavelec,“ tuší Hašek. „Působí na mě lepším dojmem,“ doplňuje jeho slova Holeček.

Český gólman Alexander Salák s manželkou
Český gólman Alexander Salák s manželkou