Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nadalův trumf. Španěl hraje s hodinkami za 29 milionů korun!

Autor: Pavel Novotný

Co byste si koupili za 29 milionů? Luxusní dům, bazén, několik aut významných značek a ještě by vám dost zbylo. A nebo hodinky. A když už je máte, tak co je nepředvést na právě probíhajícím antukovém turnaji French Open? Přesně tak si počíná devítinásobný vítěz Roland Garros Rafael Nadal. 

Hodinky, jejichž cena se podle odhadů pohybuje okolo 775 tisíc liber (cca 29 milionů korun), zatím antukovému králi přinášejí štěstí. V Paříži došel už do čtvrtfinále, kde ho však přesně na den jeho 29. narozenin čeká světová jednička Novak Djokovič. 

Hrající legenda si takovou luxusní maličkost, kterou nosí na zápěstí, dovolit může, vždyť si za svoji kariéru jen tenisem vydělala téměř 73 milionů dolarů (2,8 miliardy korun). Navíc je více než pravděpodobné, že si je Rafa ani kupovat nemusel.

Fanoušky však logicky zajímá, zda drahý doplněk při náročném Nadalově stylu netrpí či nekomplikuje hru. "Nemám s tím žádný problém, vůbec je na ruce necítím," říká tenista, který nosí během utkání hodinky na pravé ruce. I přesto, že je pravák, zápasy hraje výhradně levačkou.

Já bych je nosit nemohla, jsou strašně veliké, při hře by mi překážely," říká například bývalá světová jednička a současná trenérka Madison Keysové Lindsay Davenportová.

Rafael Nadal se raduje z postupu do dalšího kolaFoto EPA

Nadal začal hrát na French Open s hodinkami poprvé v roce 2010, kdy zde získal svůj čtvrtý titul. "Ze začátku jsem si myslel, že mi budou vadit, ale vůbec to tak není. Na zápěstí je vůbec necítím, nic neváží, jsou jako by byly součástí mého těla," říká antukový král.

Řada špičkových tenistů má podepsané sponzorské smlouvy s významnými výrobci hodinek, tím nejznámějším je Roger Federer, který v reklamních kampaních zastupuje firmu Rolex. S rolexkami také trénuje, v zápasech je však na jeho ruce neuvidíte. Kontrakty s dalšími nadnárodními společnostmi mají podepsané i Serena Williamsová, Maria Šarapovová či Novak Djokovič.

A že je o drahé časoměřiče mezi lidmi zájem, by mohl potvrdit právě Nadal. Už dva drahé exempláře mu byly v minulosti ukradeny. Jeden přímo ze zamčené skříňky, druhý z hotelového pokoje, když Rafa slavil svůj sedmý triumf na French Open.

Rafael Nadal se na French Open prezentuje nejen výbornou hrou
Rafael Nadal se na French Open prezentuje nejen výbornou hrou