Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Průšvih! Švancarovu rozlučku zavalilo 35 tisíc lidí, policie uzavřela stadion

Autor: jn

Na rozlučku fotbalisty Petra Švancary dorazilo v sobotu odpoledne na zchátralý stadion za Lužánkami v Brně odhadem 35 000 diváků, o deset tisíc více než úřady povolily a než je bezpečné. Podle neoficiálních informací zveřejněných ČTK bylo nutné ošetřit zhruba deset lidí. Část z nich v davu zkolabovala, část se popálila od odpálené zábavní pyrotechniky. Sanitky je odvezly do nemocnic. Mělo by jít pouze o lehká poranění, popřípadě lehčí zdravotní komplikace.

„Fanoušci obsadili i ochozy, kam byl vstup kvůli bezpečnosti zakázaný. Další stovky se snažily dostat branami dovnitř. Panovala vyhrocená situace. Lidé  nechtěli poslechnout pokyny pořadatelů a z nebezpečných míst odejít,“ řekla Blesku půl hodiny po zahájení exhibičního zápasu policejní mluvčí Petra Vedrová.

Z toho mrazí! Podívejte se, jak fanoušci Za Lužánkami vítali Švancaru
Video se připravuje ...

Ke stadionu, kde se 14 let fotbal nehrál, policie povolala posily a pořádkové jednotky. „Zvažujeme další postup, pokud by se situace pořadatelům vymkla úplně z rukou,“ dodala.

Na zchátralé a neopravené části tribun i na střechu vedlejší tenisové haly vnikly stovky lidí. Někteří z nich měli vstupenky a dovnitř se hlavními vchody nedostali, protože pořadatelé pár minut před začátkem zápasu uzavřeli stadion.

Stalo se tak na pokyn městské policie, uvnitř už nebyl pro diváky prostor. „Lidi s koupenými vstupenkami  se začali bouřit a lézt tam, kam nemají,“ řekl strážníků Jakub Ghanem.

„Musíte odtud pryč, je to otázka bezpečnosti i budoucnosti celého stadionu,“ vyzval opakovaně fanoušky mikrofonem sám Petr Švancara.

Někteří poslechli a prostory označené statikem za nebezpečné opustili. Další se snažila dostat pryč ochranka. Byly mezi nimi i děti.

Ani ne po hodině přikázali policisté pořadatelům, aby lidi vyvedli z nebezpečných míst pryč, jinak je začnou vyvádět sami.

Mercedes Švancara zajel do garáže! Tleskalo mu 35 tisíc fanoušků
Video se připravuje ...

MERCEDES Švancara! Podívejte se na úžasné choreo z rozlučky
Video se připravuje ...

Břichem odstavil brankáře, za oslavu dostal žlutou. Kohák zase řádil
Video se připravuje ...

BŮH Švancara! Během sóla za běhu zdravil fanoušky Za Lužánkami
Video se připravuje ...

Kohák po oslavě gólu sejmul protihráče Dyka
Video se připravuje ...