Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kauza dvou mrtvých koní, proč se mluvilo o otravě? Útok na Váňu?!

Autor: top

Záhadná smrt koní, spekulace o otravě... Josef Váňa (62) čelil v posledních dnech velkým nepříjemnostem. Chce českou legendu někdo zničit?

Když se ve čtvrtek večer rozletěla dostihovým světem zpráva, že legendární žokej našel ve výběhu na svém statku v Chyši na Karlovarsku dva mrtvé koně (Blesk informoval), hned se objevily »zaručené« informace, co se zvířatům stalo. „Prý šlo zřejmě o otravu,“ tlumočil zdroj Blesku zákulisní zvěsti.

Váňa zuřil

Jenže! „To mi řekněte, kdo takový nesmysl vypustil,“ hřímal druhý den do telefonu Váňa. „Akorát jdu z pitvy. Jeden kůň měl roztržená játra a vykrvácel do dutiny břišní, druhý si zlomil páteř. Srazili se ve výběhu,“ vysvětloval svůj pohled na věc.

Pravda, pohled velmi neobvyklý. „Nikdy jsem to nezažil ani neslyšel,“ přiznal Váňa a podobně mluvili i ostatní koňáci, které Blesk oslovil.

Nicméně výsledky pitvy otravu vyloučily, a tak se nabízí otázka, jestli poplašnou zprávou někdo nechtěl Váňovi uškodit. Ani v dostihovém sportu totiž není nouze o závist a naschvály. „Je to možná alternativa,“ nezavrhuje tuto možnost Váňa, který má ve svých stájích v tréninku 52 dostihových koní. Šlo někomu o to vyvolat u jejich majitelů paniku, že u Váni řádí travič? A když ano, tak komu?

Josef Váňa je tvrdý chlap, který během své kariéry zažil spoustu karambolů. A ani poslední smutné události ho jistě nepoloží.
Josef Váňa je tvrdý chlap, který během své kariéry zažil spoustu karambolů. A ani poslední smutné události ho jistě nepoloží.