Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Druhé kolo Synot ligy zahájí řež mezi Spartou a Baníkem: Válka fotbalových gangů!

Autor: ps

Praha se chystá na nejpeprnější zápas podzimní části Synot ligy. Na Letnou v sobotu přijede odvěký rival Baník Ostrava, což znamená velký vykřičník. Nejen pro bezpečnostní složky, které budou mít pohotovost, ale i pro vedení obou znepřátelených klubů. Jejich fanoušci totiž umí rozpoutat opravdové peklo!

I když se vedení obou klubů snaží se svým často neovladatelným jádrem fans mluvit, za moc to nestojí. Vypovídá o tom bilance posledních čtyř vzájemných zápasů. Ta je hrozivá!

Řádění chuligánů se pořadatelům a policii částečně vymklo z rukou dvakrát, pokaždé na ostravských Bazalech. Loni v březnu dokonce hrozilo, že se kvůli řádění výtržníků nedohraje. V číslech to znamená více než 100 zadržených, stotisícové pokuty pro oba kluby a zraněné jak na straně fanoušků, tak i v řadách policie.

Co přinese sobotní zápas?

Sparta vs. Baník: Metropole se chystá na bitky fanoušků
Video se připravuje ...

Řádění chuligánů v posledních 4 zápasech mezi Baníkem a Spartou

Sparta – Baník 4:1

31. 8. 2013

„Bídné město, bídný klub,“ tímto transparentem napadli během zápasu sparťanští fans příznivce Baníku. Kromě několika pyrotechnických výstřelků se nic závažného nedělo.

Baník – Sparta 1:1

22. 3. 2014

Kvůli nechutnému řádění chuligánů hrozilo, že se utkání na Bazalech nedohraje. Při jejich řádění ostravská policie zadržela 31 lidí, během zásahu bylo zraněno několik diváků a také 11 policistů. Baník dostal pokutu 300 tisíc korun, vedení fotbalového svazu mu podmínečně uzavřelo hlediště na dva zápasy do konce roku. Sparta jako hostující klub zaplatila za fanoušky pokutu 50 tisíc korun.

Sparta – Baník 0:1

15. 8. 2014

Policisté zpacifikovali před horkokrevným derby několik výtržníků, které odvezli na stanici. Za Fanoušky tentokrát mluvila chorea, které se nenarážely ani na Spartu ani Baník.

Baník – Sparta 1:1

28. února 2015

Strážci zákona zadrželi při nepokojích 54 fanoušků Sparty. Jeden z nich se provinil opravdu nezvykle, policistu pokousal. Před stadionem Sparta vyhrála na zatčené, na hřišti jen remizovala 1:1.