Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Za tohle má Neymar 350 milionů ročně! Móda? Jsem rád jiný!

Autor: kub

Extravagantní účes, výrazné tetování, výstřední doplňky, to je styl à la Neymar. A brazilskému fotbalistovi se náramně vyplácí, vždyť jen kontrakt se společností Nike mu garantuje přes 350 milionů korun ročně. „Mám rád uvolněnou módu, jsem trošku jiný,“ prohlásila hvězda Barcelony při prezentaci nové kolekce.

Pokud se Lionel Messi střídá s  Cristianem Ronaldem na trůnu pro krále světového fotbalu, pak Neymar je jeho korunním princem. A odpovídá tomu i výše sponzorských smluv, které mají tři největší hvězdy uzavřeny s výrobci sportovního oblečení.

Kolekci NIKE představil Neymar
Kolekci NIKE představil Neymar

V tomto směru vede Ronaldo, který podle listu The Daily Mail bere od Nike ročně přes 520 milionů korun. Druhý Messi vydělá na kontraktu s Adidasem jen o něco méně, konkrétně 503 milionů. Na třetím místě je pak v tomto ohledu Neymar, jemuž partnerství s Nike vynese přes 350 milionů korun ročně.

Neymar je za tyto peníze nejen hlavní tváří kopaček Hypervenom, ale podílí se také na propagaci oblečení a doplňků se známým logem Swoosh. Nyní společně třeba s tenistkou Marií Šarapovovou představil  Nike Tech Fleece – novou kolekci klasických a oblíbených mikin pro letošní podzim a zimu v přepracovaných siluetách.

„Mám rád uvolněnou módu,“ přiznal Neymar. „Ale i pokud jde o oblečení, jsem rád jiný,“ dodal s úsměvem.