Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Berdych promluvil o svatbě s Ester: Proč sundává prstýnek?! A co děti

Autor: ČTK, iSport.cz

Český tenista Tomáš Berdych se před posledním grandslamovým turnajem sezony US Open rozpovídal v Americe i o své luxusní monacké svatbě s Ester Sátorovou, teď už Berdychovou. Prozradil, proč si na zápasy sundává prstýnek, i jestli už s novomanželkou myslí na děti.

Prsten nosí Berdych pořád, jen na zápasy a tréninky kroužek sundavá. Stejné to bude na grandslamovém US Open v New Yorku. "Já s ním nemůžu hrát, jelikož hraju bekhend obouruč. Mám prstýnek o malinko větší, abych si ho mohl sundat. Takže při hře by mi vadil," řekl. Z prstu ho stahuje až po příchodu na dvorec.

Z tenisového hlediska se v životě Berdycha nic nezměnilo. "Je to spíš další krok v mých privátních věcech, abych si život co nejlíp užíval a udělal si věci podle sebe," řekl. Jisté ale je, že celkově vyvážený život se projevuje na jeho výkonech. "Když má člověk doma pohodu a všechno klape, tak se to i pozitivně odráží do tenisu. A není to o tom, jestli se ti dva vezmou nebo ne," uvedl devětadvacetiletý Berdych.

V Top10 dvouhry žebříčku ATP Berdych doplnil tři ženaté - jedničku Srba Novaka Djokoviče, dvojku Švýcara Rogera Federera a trojku Brita Andyho Murrayho, který měl svatbu rovněž letos. V desítce nikdy tolik ženatých hráčů v minulosti nebylo. "Taky jsme asi nejstarší desítka, co kdy byla. To je přirozený vývoj," řekl Berdych.

Luxusní svatba tenisty Berdycha a jeho krásné Ester!
Luxusní svatba tenisty Berdycha a jeho krásné Ester!

Berdychova svatba v Monte Carlu proběhla jen mezi nejbližšími. "Všechno bylo přesně tak, jak jsme si naplánovali," řekl tenista, Jen jedna věc mu den D kazila. "Někdo nám tam vlezl asi oknem a udělal fotku, což mě překvapilo. Měly by být hranice, co se smí a co ne. Jsem známá osobnost, měl bych s tím počítat, ale jsou hranice, které by se měly ctít. Ale tak už to prostě je," konstatoval.

Djokovič a Federer už jsou i otci a Murrayho manželka Kim je těhotná. Berdychovi zatím na potomka nemyslí. "To je u nás ještě hodně daleko. Já si to za sebe nedokážu moc představit, že bych měl celý tenhle cestovní cirkus podstupovat s dětmi. Není to potřeba, není to teď vůbec téma," řekl Berdych. Má před sebou pár let kariéry stejně jako třiadvacetiletá Ester. "Vždy je to o tom, že musíte vidět sám sebe, svoji kariéru, ale když už jste rodina, tak i variantu toho druhého," řekl Berdych.

Svatební cestu v naplněném programu zatím pan a paní Berdychovi nestihli. "Ne, to ne. To necháme až po sezoně, až skončíme a někam pojedeme," řekl.